Stall Stråtjära – En levande lantgård med B&B

Stall Stråtjära är en levande lantgård i Hälsingland med rum & frukost och ridning året runt. Vi har en mängd aktiviteter att erbjuda för personer i alla åldrar. Vare sig du är en mer van ryttare eller har mindre erfarenhet finns något för dig. Vi tar emot bokningar hela året och erbjuder turridning, weekend, ridläger och ridlektioner.

Här finns ett mysigt boende i riktig bondgårdsmiljö med 12 bäddar och ett godkänt restaurangkök med 40 sittplatser inomhus. Omgivningarna bjuder på fina bad och fiskesjöar, historiska platser och en fantastisk natur att nyttja året om.

Att göra hos oss

Stall Stråtjära är en levande lantgård som erbjuder B&B i mysig miljö. Du vaknar till hemtrevliga ljud från gårdens alla djur, och när du drar upp rullgardinen blickar du ut över ängen där hästarna betar. Mer fridfullt än så här kan det knappast bli! Hos oss står ridningen ofta i fokus, men det finns gott om saker att göra i omgivningarna även för den som inte är hästbiten.

Vi tar emot bokningar hela året och erbjuder turridning på gårdens hästar, ridlektioner och prova på ridning, svensexor, kickoff, mm. Vi har två ridslingor där liten som stor kan prova på att rida. Hos oss är alla är välkomna! Självklart hjälper vi mer än gärna till och skräddarsyr er upplevelse så den passar just era önskemål och förutsättningar.

Vi har ett antal redan utformade paket som bland annat våra mor & dotter-weekends och den populära två-dagars fäbodturen där vi rider efter historiska leder och övernattar i vår fäbodstuga som använts som bostad till gårdsfolket.

Förutom att umgås med gårdens hästar kan man även lära sig mer om, och träffa gårdens alla andra djur av svenska lantraser. Här finns bland annat ankor, kaniner och höns. För den som har andra intressen finns närhet till fina badsjöar och fiskevatten. Vi hyr ut cyklar, båt, kanot och fiskeutrustning. Till närmaste golfbana är det endast 1,5 mil och till Söderhamns skärgård 2 mil. Vi tipsar gärna om utflyktsmål i närområdet, för dig som vill utforska själv är ett besök på Visit Söderhamns hemsida en bra start.

För den som önskar boka lunch eller middag hos oss finns möjlighet till det, vi har 40 sittplatser inomhus och ett godkänt restaurangkök.

Vill du veta mer om vad som händer hos oss, kolla in vår Facebooksida!

Bilder från stallet och omgivningarna

Rum & Frukost

De fyra rummen ligger en trappa upp, ovanpå gårdens café och stall. Vi har tre tvåbäddsrum och ett fyrbäddsrum. Det går även att boka ett familjerum med dörr mellan två stycket tvåbäddsrum. Det finns två gemensamma badrum med dusch och toalett. I direkt anslutning till rummen finns ett allrum att nyttjas gemensamt av gårdens gäster. Det finns ett litet pentry med möjligheter för enklare matlagning. Om du önskar kan du få din frukost serverad här, eller nere i cafeterian.

Pris: dubbelrum 950 kr/natt, fyrbäddsrum 1450 kr/natt inklusive frukost.
I priset ingår lakan, handduk och städning vid avresa.

Kontakta oss för bokning och mer information tel: 070-769 27 64 eller mail: stallstratjara@gmail.com

Du kan även boka rummen direkt på booking.com

Till vår bokningssida på Bookings.com
Christer
Christer
2022-11-30
8,0
☺lugnt o skönt ☹inget o klaga på
Eimantė
Eimantė
2022-11-16
10
Exceptional
Helena
Helena
2022-11-06
10
Mysigt och fräscht! Superbra familjeboende.. ☺Boendet ligger bara 10 min från E4:an. Vi var 2 vuxna och 2 barn och bodde i två rum med dörr emellan. Det finns allrum med enklare pentry och bord och stolar. På sommaren finns stort frukostrum. Allt funkade utmärkt, rummen och badrum samt allrum var trevliga och välstädade. På gården finns höns, ankor, katt och hästar. Mysigt. Värden var mycket trevlig och lätt att kommunicera med. Bra frukost med nybakt bröd, ost, skinka, tomater, paprika, fil med cornflakes eller muesli, juice och mjöl samt tunnbröd och knäcke. Kaffe bryggs i pressokanna och olika tesorter finns. Kan rekommendera detta ställe! Härligt med ett boende som INTE är ett trist kedjehotell. Barnen trivdes och sa att "man känner sej direkt som hemma". ☹Inget att anmärka på.
David
David
2022-10-19
9,0
Wonderful
Per
Per
2022-10-16
8,0
☺Levde helt upp till våra förväntningar:-)
Kenneth
Kenneth
2022-09-19
10
väldigt trevligt ställe, rekommenderas
Leif
Leif
2022-09-05
8,0
☺Personligt ☹Trappen upp till rummena
Fredo
Fredo
2022-08-22
9,0
☺Ich habe es genossen, einfach von Liebenswerten, statt von Luxus, umgeben zu sein. Ich mochte Abends von dieser chill-veranda gar nicht ins Bett... Herrlich war es auch die gechillten Haus- und Hoftiere zu beobachten. Die Gänse im Gänsemarsch Morgens u Abends zum Baderitual. Harry, der OOOHM-Kater, alles in erleuchteter Ruhe beobachtend... ☹Da ich und meine 18jährige Tochter ne ganze Woche da waren, statt nur bed & breakfast, war die Küchenausstattung ein bisschen spartanisch... Aber der "Chef" hat uns diesbzgl jeden kleinen Wunsch erfüllt 😉
Elisabeth
Elisabeth
2022-08-10
10
☺Enkelt och genuint, bra bemötande.

Hitta hit

Med bil
Stråtjära vid väg 83.
En mil från E4 Tönnebro eller 4 mil från Bollnäs.
Skyltat från väg 83 ca 500 meter.

Med buss
500 meter från Härjedalingens busshållplats i Stråtjära.
2,5 timmars resa från Stockholm.

Med tåg
X-tåget till Holmsveden och där byte till linjebuss 64 för ca 10 minuters vidare resa till Stråtjära.
Alternativt att vi kan hämta på stationen efter överenskommelse.